Pszichológiával foglalkozó blog

Pszichológiával foglalkozó blog

7 Híres ember akik lelki betegségüket nyíltan felvállalják

2017. május 18. - Citrullus

Már egy ideje foglalkoztatott a téma hogy a lélek fájdalmai mindenkit érinthetnek nemtől kortól vagyontól függetlenül így van ez a híres emberekkel is őket sem kímélik a lelki problémák, szorongások, alkoholizmus esetleg depresszió. USA-ban már eljutottak arra a szintre hogy nyíltan beszélnek a lelki bajaikról nem csak az átlagos emberek hanem a hírességek is! Ez nagy szó mondjuk Amerikában rengeteg ember jár pszichológushoz ott nem tabuként kezelik ezt a témát mint Magyarországon hanem nyíltan hangot adnak neki.

Azt gondolom nem szégyennel, lenézéssel érdemes gondolni arra ha valaki mondjuk pánikbeteg, túlzott önbizalommal rendelkezik vagy hipochonder mert ezen állapotok sokkal gyakoribbak mint gondolnánk.

Íme néhány színész, zenész, énekes vagy egyszerűen csak sztár akik nyíltan beszélnek a lelki világuk gondjairól.

1. Anna Nicole Smith: A csupasz pisztoly sorozatok sztárja, híres színésznő és szexszimbólum. Pszichológusok szerint rengeteg jegyet viselt a hisztrionikus személyiségzavarból. 2007. -ben hunyt el gyógyszermérgezésben

2. A híres labdarúgó David Beckham saját bevallása szerint kényszerbeteg (OCD) valamint függő személyiségzavarban szenved.

3. A gyönyörű és híresen szép Catherina Zeta Jones mániás depresszióban szenved azonban gyógyszerekkel rendkívül jól karban tartja magát hiszen nagyszerű színészi játékával szinte minden filmrajongót elvarázsol.

4. A világ egyik legnagyszerűbb sportembere, sportolója olimpikonja Michael Phelps figyelemhiányos hiperaktív azonban nem akadályozta meg a figyelmetlensége abban hogy egy rakás arany érmet nyerjen az olimpiákon.

5. Justin Bieber a népszerű volt tinisztár figyelemhiányos hiperaktivitásban szenved amelyre gyógyszert is kapott de az súlyos álmatlanságot, szorongást okozott nála így nem szedi. Azonban még így is hogy hátrányban van híresebb és jobb ember mint a legtöbb egészséges

6. Elton John a világ egyik leghíresebb énekese az oroszlánkirály Oscar díjas betétdalát megíró és éneklő brilliáns aranytorkú zseni evészavarban bulimiában szenvedett és rendszeresen hánytatta magát.

7. A híres énekesnő Adelet pánikbetegsége sem akadályozta meg abban hogy világraszóló sikert érjen el a blues és pop műfajain belül.

A bejegyzés trackback címe:

https://antidepressant.blog.hu/api/trackback/id/tr9812513085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása